Chleb wojskowy trwały żytni pytlowy 700g
Opis
Specjalny sposób pakowania oraz podwójna folia zabezpiecza chleb przed czynnikami zewnętrznymi zapewniając długi okres przydatności do spożycia - zachowując przy tym doskonały smak.
Chleb ten produkowany jest w oparciu o wyselekcjonowane polskie zboża i charakteryzuje się dużą zawartością witamin z grupy PP, B i E, a przede wszystkim zwiększoną w stosunku do pieczywa pszennego o ponad 30% zawartością błonnika mającego ogromny wpływ na pracę jelit. Posiada ponadto dużo niższą kaloryczność w odniesieniu do pieczywa pszennego, nadaje się więc znakomicie dla osób stosujących różnorodne diety odchudzające lub dla osób z nadwagą.
Składniki: mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 750, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, płatki ziemniaczane, tłuszcz, drożdże, sól.
Największym atutem tego chleba jest możliwość jego odświeżania.
Sposób przygotowania chleba do odświeżenia:
- Bochenek chleba zanurzyć w gorącej wodzie (około 90oC), na okres około 30 minut (UWAGA: chleb gotujemy w podwójnych foliach); Następnie należy go wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia; Dalej wyjąć z opakowania foliowego i po 20 minutach leżakowania poddawać kromkowaniu,
- Przy pomocy kuchenki mikrofalowej (po usunięciu pierwszej - zewnętrznej foli wstawić do kuchenki przy mocy 800W na 3 minuty, następnie zdjąć folię i po ostygnięciu kroić na kromki))
- Przy pomocy tostera (chleb wyjmujemy z folii, kromkujemy i umieszczamy w tosterze)
- Przy pomocy piekarnika (po usunięciu pierwszej folii wstawić do piekarnika - temp. 90-100oC na 30 min., zdjąć folię i po ostygnięciu poddać kromkowaniu)
Chleb odświeżony, a nie wyjęty z opakowania foliowego należy spożyć do 14 dni.
Wyprodukowano w Polsce